Dilemma

18 mars, 2010 at 20:34 2 kommentarer

Nu när jag verkar ha en liten skara med läsare tänkte jag att det skulle vara en bra idé att fråga er om råd när det gäller en sak som har med miljö att göra.

Det är så att min mamma gärna skulle vilja åka iväg till något varmare land i påsk med familjen. Jag förstår henne! Våren verkar ju inte komma här och dessutom känner mamma att hon vill komma iväg lite eftersom hon har gått hemma sen i höstas. Men grejen är ju den att det med allra största sannolikhet blir med flyg vi åker i så fall, eftersom det är snabbast och smidigast och för det mesta också billigast. Jag har sagt vad jag känner om det här till min mamma, det vill säga att jag inte vill flyga på grund av miljöaspekten, men jag vet också att om jag inte åker så åker inte heller mamma. (Det är det värsta med att vara klimatsmart! Man blir som en belastning för alla omkring en. Det är därför jag inte är riktig vegetarian längre heller…).

Om jag nu skulle åka i alla fall så kommer jag självklart att klimatkompensera och i sommar om jag åker till Frankrike så kommer det att bli med tåg. Men jag känner mig ändå som en miljöbov! Hur tycker ni jag ska göra? Det hade ju inte suttit fel med en solsemester nu…

Annonser

Entry filed under: Hållbarhet, Konsumtion, På gång i mitt ekoreko-liv.

(Miljö)säkert sex Earth Hour och hycklare

2 kommentarer Add your own

 • 1. ekomuppen  |  22 mars, 2010 kl. 19:52

  Hmm, jag förstår att du tycker det är svårt.
  Jag tänker på samma sätt.

  Jag är beredd att avstå från en hel del resor för att jag inte vill flyga.
  I det här fallet hade jag dock åkt med.
  När det står mellan miljön och familjen väljer jag min familj. Det har resulterat i en flygresa (tur och retur) varannat år de senaste åren. Något jag har bestämt mig för att jag och mitt samvete kan leva med.

  Jag har slutat helt att flyga inrikes, både ensam och med barnen. När barnen ska resa ensamma har de åkt flyg ett par gånger.
  De är för små för att klara en tågresa på flera timmar med byte. (På flyg kan man boka ”ensamåkande barn med assistans”)

  Om alla tänkte som du skulle problemen med utsläpp från flyg troligen vara nästan försummbar.
  Mitt råd är att äka.
  Ta vara på upplevelsen och på dagarna tillsammans med din mamma och njut av det som man gör av något som är sällsynt och speciellt.
  Och ha inte dåligt samvete! Ska du ändå göra resan så njut fullt ut.
  Fundera ut något speciellt du kan göra för miljön i gengäld.
  Hoppas du och mamma kommer att ha en fin påsk – vad ni än väljer att göra.

  Svara
  • 2. simplysabina  |  24 mars, 2010 kl. 07:25

   Hej och tack så mycket för din kommentar! Faktum är att det är först nyligen som jag har bestämt mig för att avstå från flygresor i så stor utsträckning som möjligt (tidigare har jag flugit minst en gång per år) så jag vet inte om det är försumbart att göra som jag. Men du säger mycket bra saker. Ska definitivt fundera ut något annat att göra för miljön. Det är en jättebra idé! Att ”samla koldioxidpoäng” för att kunna flyga, eller vad det nu är man vill göra, borde göras till en allmän regel!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

mars 2010
M T O T F L S
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: