Reko-utbildning 1: Rena kläder

28 mars, 2010 at 20:55 Lämna en kommentar

Har precis kommit hem från en fantastiskt inspirerande helg med Rena kläder i Stockholm! Det var så bra på alla sätt och vis! Så himla roligt att träffa en massa människor med ett gemensamt intresse och att få svar på ens frågor från ledaren som också var jättebra!

Jag tyckte också att jag lärde mig en hel del trots att jag sedan länge redan är medveten om missförhållandena i klädfabrikerna. Jag lärde mig till exempel vikten av att förändringarna kommer underifrån – att det är arbetarna själva som kräver sina rättigheter genom fackföreningar. Det vi i väst kan göra är att visa vårt stöd för arbetarna genom att pressa företagen att kräva från sina leverantörer att de erkänner dessa fackföreningar istället för att trakassera eller avskeda deras medlemmar. Det är ju de som arbetar på fabrikerna som vet exakt hur djävligt de har det och när förändringarna kommer från dem blir det också mer långsiktigt än om allt hänger på oss konsumenter. Om det plötsligt inte blir lika ”trendigt” med rättvisemärkt här i väst här så kommer det inte att påverka deras vilja till bättre levnadsförhållanden. Det finns mycket jag skulle vilja berätta om Rena kläders arbete men jag föreslår att ni läser vidare på deras hemsida: http://www.renaklader.se/

Det som jag tycker var extra roligt med utbildningen var att jag träffade flera andra där som var från Uppsala och vi har nu bestämt oss för att bilda en lokalgrupp. Jag ser jättemycket fram emot det och hoppas att det kan fungera bra så att vi kan ha många framgångsrika aktioner och göra många människor medvetna om problemen i klädindustrin. Jag lovar att uppdatera om detta!

Förresten, måste bara visa mitt fantastiskt fina USB-minne som jag fick (den innehåller material som man kan använda när man informerar om Rena kläder). Det är i trä!!!

Annonser

Entry filed under: På gång i mitt ekoreko-liv.

Länken i förra inlägget Allt man kan göra med en läsplatta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

mars 2010
M T O T F L S
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: